Κέικ Εσπεριδοειδών

Αφράτο κέικ εσπεριδοειδών με άρωμα πορτοκαλιού και μανταρινιού

ΚΕΪΚ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ


Αφράτο και αρωματικό κέικ με πορτοκάλι, μανταρίνι και λεμόνι, γεμάτο γεύση και αρώματα εσπεριδοειδών!


Υλικά

  • 1 μέτριο ακέρωτο πορτοκάλι (ολόκληρο)
  • 1 μεγάλο ακέρωτο μανταρίνι (ολόκληρο)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 250 ml αραβοσιτέλαιο
  • 1⅓ κούπας ζάχαρη
  • 50 γρ. τρούφα σοκολάτας


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε μια λεπτή φέτα από την κορυφή και τη βάση του πορτοκαλιού και του μανταρινιού και τις αφαιρούμε. Αν έχουν κουκούτσια, τα αφαιρούμε.
  2. Κόβουμε τα φρούτα σε μικρότερα κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, τον πουρέ εσπεριδοειδών και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, για 50-60 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι ή ξυλάκι που βυθίζουμε στο κέντρο.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Απολαμβάνουμε ένα αρωματικό και ζουμερό κέικ, ιδανικό για τον καφέ ή το τσάι μας!
 

Δημιουργός συνταγής: Πετρινα Μπαρδανη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget