
ΚΕΪΚ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Αφράτο και αρωματικό κέικ με πορτοκάλι, μανταρίνι και λεμόνι, γεμάτο γεύση και αρώματα εσπεριδοειδών!
Υλικά
- 1 μέτριο ακέρωτο πορτοκάλι (ολόκληρο)
- 1 μεγάλο ακέρωτο μανταρίνι (ολόκληρο)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 μεγάλα αυγά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 250 ml αραβοσιτέλαιο
- 1⅓ κούπας ζάχαρη
- 50 γρ. τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Κόβουμε μια λεπτή φέτα από την κορυφή και τη βάση του πορτοκαλιού και του μανταρινιού και τις αφαιρούμε. Αν έχουν κουκούτσια, τα αφαιρούμε.
- Κόβουμε τα φρούτα σε μικρότερα κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, τον πουρέ εσπεριδοειδών και το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, για 50-60 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι ή ξυλάκι που βυθίζουμε στο κέντρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
