ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ένα απλό, αφράτο και νόστιμο κέικ, ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό καφέ, με υπέροχη υφή και ελαφρώς υγρό ψίχουλο χάρη στο γιαούρτι.
Υλικά
- 250 γρ. Βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 κεσεδάκια (από το γιαούρτι που χρησιμοποιούμε στη συνταγή) ζάχαρη
- 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3,5 κεσεδάκια αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 4 κοφτά κ.γ.
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη στη μεσαία προς δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 5-7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο.
- Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη φόρμα με το κέικ σε ένα δίσκο και σκεπάζουμε για πέντε λεπτά με υγρή πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο ξεκολλάει το κέικ από τη φόρμα πάρα πολύ εύκολα απλά τραβώντας την!
- Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Σημειώσεις:
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο μειγμα ψηφίδες σοκολάτας ή τριμμένη κουβερτούρα.
- Απολαμβάνουμε το αφράτο κέικ σκέτο ή με άχνη ζάχαρη, μαρμελάδα ή λιωμένη σοκολάτα!
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Ανάρτηση: Επεξεργασία