Κέικ με γλάσο σοκολάτας και ινδοκάρυδο

Λαχταριστό κέικ με γλάσο σοκολάτας και ινδοκάρυδο

ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Αφράτο, αρωματικό κέικ με γλάσο σοκολάτας και ινδοκάρυδο. Ιδανικό για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας!


Υλικά

Για το κέικ:
  • 1 πακέτο βούτυρο με γιαούρτι 
  • 4 αυγά 
  • 1 ποτήρι γάλα 
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • Ξύσμα λεμονιού 
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για το γλάσο:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κακάο 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό 
  • 1 κ.σ. μέλι 
  • Τριμμένο ινδοκάρυδο (για πασπάλισμα) 


Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο 15-20 λεπτά πριν ξεκινήσουμε, ώστε να μαλακώσει. 
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί, ώστε να μην κολλήσει το κέικ. 
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, ώστε να είναι έτοιμος όταν βάλουμε το κέικ να ψηθεί. 
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. 
  5. Χτυπάμε με μίξερ ή σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και αφράτο. 
  6. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  7. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. 
  8. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ. 
  9. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους. 
  10. Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. 
  11. Βάζουμε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. 
  12. Μετά τα 45 λεπτά, ελέγχουμε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο: αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Αν έχει υγρή ζύμη πάνω της, ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα. 
  13. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10-15 λεπτά, πριν το ξεφορμάρουμε. 
  14. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το νερό και το μέλι. 
  15. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  16. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια ελαφριά βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς. 
  17. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει για 5 λεπτά. 
  18. Αν το κέικ έχει φουσκώσει πολύ στο κέντρο, το ισιώνουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι. 
  19. Περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ, αφήνοντάς το να τρέξει στα πλάγια. 
  20. Πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο για γεύση και διακόσμηση. 
  21. Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 15-20 λεπτά, ώστε να απορροφήσει το γλάσο πριν το κόψουμε. 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Katerina Mazonaki


Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget