
ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Αφράτο, αρωματικό κέικ με γλάσο σοκολάτας και ινδοκάρυδο. Ιδανικό για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας!
Υλικά
Για το κέικ:- 1 πακέτο βούτυρο με γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα λεμονιού
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γλάσο:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- Τριμμένο ινδοκάρυδο (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο 15-20 λεπτά πριν ξεκινήσουμε, ώστε να μαλακώσει.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί, ώστε να μην κολλήσει το κέικ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, ώστε να είναι έτοιμος όταν βάλουμε το κέικ να ψηθεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε με μίξερ ή σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και αφράτο.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
- Μετά τα 45 λεπτά, ελέγχουμε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο: αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Αν έχει υγρή ζύμη πάνω της, ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10-15 λεπτά, πριν το ξεφορμάρουμε.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το νερό και το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια ελαφριά βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Αν το κέικ έχει φουσκώσει πολύ στο κέντρο, το ισιώνουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι.
- Περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ, αφήνοντάς το να τρέξει στα πλάγια.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο για γεύση και διακόσμηση.
- Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 15-20 λεπτά, ώστε να απορροφήσει το γλάσο πριν το κόψουμε.
