
ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αφράτο, πλούσιο και σοκολατένιο, αυτό το κέικ θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!
Υλικά
- 5 αυγά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο soft
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος πλήρες
- 1 βανιλίνη ή ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- Προαιρετικά: ½ φλιτζάνι καρύδα (μέσα στο αλεύρι)
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
- Σοκολάτα για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρεμώδη και αφράτα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι, τη βανιλίνη ή το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι (και την καρύδα αν χρησιμοποιήσουμε) και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Μόλις κρυώσει, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη.

Δημιουργός συνταγής: Anastasia Kyr
