Κέικ με σοκολατα

Κολασμένο σοκολατένιο κέικ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Αφράτο, πλούσιο και σοκολατένιο, αυτό το κέικ θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!


Υλικά

  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο soft
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος πλήρες
  • 1 βανιλίνη ή ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • Προαιρετικά: ½ φλιτζάνι καρύδα (μέσα στο αλεύρι)
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
  • Σοκολάτα για επικάλυψη


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρεμώδη και αφράτα.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Ρίχνουμε το γιαούρτι, τη βανιλίνη ή το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι (και την καρύδα αν χρησιμοποιήσουμε) και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
  6. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
  8. Μόλις κρυώσει, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη.

Κολασμένο σοκολατένιο κέικ

Δημιουργός συνταγής: Anastasia Kyr

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget