
CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ένα απολαυστικό και βελούδινο σοκολατένιο cheesecake, με μπισκοτένια βάση, πλούσια κρέμα και λαχταριστή επικάλυψη σοκολάτας!
Υλικά
Για τη βάση:- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (ιδανικά με επικάλυψη σοκολάτας)
- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
Για την κρέμα:
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος (κρύα)
- 1 συσκευασία (200 γρ.) τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
- 2 γεμάτες κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 2 γεμάτες κ.σ. μερέντα
- 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 1 βανίλια
Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε το μείγμα σε μια πιατέλα με τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και το τυρί κρέμα, μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη αλλά όχι πολύ σφιχτή υφή.
- Προσθέτουμε τη μερέντα και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε ελαφρώς, μέχρι να ενσωματωθούν.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να αχνίζει (χωρίς να βράσει).
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα λείο γκανάς.
- Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από την κρέμα και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρουμε το cheesecake, διακοσμούμε όπως θέλουμε και σερβίρουμε!
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου
