Cheesecake Σοκολάτας

Ακαταμάχητο cheesecake σοκολάτας με βελούδινη υφή

CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Ένα απολαυστικό και βελούδινο σοκολατένιο cheesecake, με μπισκοτένια βάση, πλούσια κρέμα και λαχταριστή επικάλυψη σοκολάτας!


Υλικά

Για τη βάση:
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (ιδανικά με επικάλυψη σοκολάτας)
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο

Για την κρέμα:
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος (κρύα)
  • 1 συσκευασία (200 γρ.) τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
  • 2 γεμάτες κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 γεμάτες κ.σ. μερέντα
  • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 1 βανίλια

Για την επικάλυψη:
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη


Εκτέλεση

Για τη βάση:
  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. 
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Στρώνουμε το μείγμα σε μια πιατέλα με τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Για την κρέμα:
  1. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και το τυρί κρέμα, μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη αλλά όχι πολύ σφιχτή υφή.
  2. Προσθέτουμε τη μερέντα και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε ελαφρώς, μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη:
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να αχνίζει (χωρίς να βράσει).
  2. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα λείο γκανάς.
  3. Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από την κρέμα και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  4. Ξεφορμάρουμε το cheesecake, διακοσμούμε όπως θέλουμε και σερβίρουμε!

Ακαταμάχητο cheesecake σοκολάτας με βελούδινη υφή
Ακαταμάχητο cheesecake σοκολάτας με βελούδινη υφή

Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget