Cookies με σταγόνες σοκολάτας

Αφράτα Cookies με σταγόνες σοκολάτας

COOKIES ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Αφράτα, τριφτά και γεμάτα γεύση βουτύρου, αυτά τα cookies λιώνουν στο στόμα! Εύκολη συνταγή με απλά υλικά για 20 λαχταριστά μπισκότα που θα εξαφανιστούν στη στιγμή.


Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο Κερκύρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 280 γρ. αλεύρι Μάννα Κεραμάρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 1 σακουλάκι (περίπου 100 γρ.) σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο, λείο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανιλίνες και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή κουτάλι.
  5. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και θα κολλάει στα χέρια. 
  6. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, ώστε να σφίξει.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  8. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης με ένα κουτάλι της σούπας, τις πλάθουμε σε μπαλάκια και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε για ακριβώς 10 λεπτά. Τα cookies δεν πρέπει να πάρουν καθόλου χρώμα.
  10. Μόλις βγουν από τον φούρνο, θα φαίνονται πολύ μαλακά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τότε αποκτούν την τέλεια υφή!

Αφράτα Cookies με σταγόνες σοκολάτας

Δημιουργός συνταγής: Μαρία Τάχα

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget