Γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και πλούσιο σιρόπι

Γαλακτομπουρεκο βουτηγμένο στο σιρόπι και κρέμα αφρό!

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΙΡΟΠΙ


Το απόλυτο παραδοσιακό γλυκό, με βελούδινη κρέμα και τραγανό φύλλο, βουτηγμένο σε αρωματικό σιρόπι!


Υλικά

Για την κρέμα
  • 9 ποτήρια γάλα 
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό 
  • ½ ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό 
  • 2½ ποτήρια ζάχαρη 
  • 9 αυγά 
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • 3-4 βανίλιες 
  • 2-3 γεμάτες κουταλιές βούτυρο 

Για τα φύλλα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας 
  • Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα 

Για το σιρόπι
  • 750 γρ. ζάχαρη 
  • 750 ml νερό 
  • 1 φλούδα λεμονιού 


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά από τη σημείο βρασμού. 
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. 
  4. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι (χονδρό και ψιλό), τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας γρήγορα να ενσωματωθούν. 
  6. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 
  7. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. 
  8. Αδειάζουμε την κρέμα ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα επίσης. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. 
  10. Μόλις βγει από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. 
  11. Το αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει πριν το κόψουμε και σερβίρουμε. 

Απολαύστε το!


Δημιουργός συνταγής: Βασιλικη Μπερμπιλαγκα

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget