Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα, με σάλτσα και κριθαράκι στο φούρνο

Αφράτα κεφτεδάκια με λαχταριστή γέμιση φέτας, αρωματική σάλτσα και κριθαράκι που ψήνεται στον φούρνο – ένα φαγητό που κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς!

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Αφράτα κεφτεδάκια με λαχταριστή γέμιση φέτας, αρωματική σάλτσα και κριθαράκι που ψήνεται στον φούρνο – ένα φαγητό που κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς!


Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (λάπα) 
  • 4 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα, αλεσμένη στο μούλτι) 
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • 1 κ.σ. ξύδι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 150 γρ. φέτα (για τη γέμιση) 
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

Για τη σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη 
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • λίγη κανέλα 
  • λίγο μπαχάρι 
  • 1/2 κύβο ζωμό (προαιρετικά) 
  • Ζεστό νερό 

Για το κριθαράκι
  • 500 γρ. κριθαράκι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. 
  2. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης, βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι φέτας και κλείνουμε καλά σχηματίζοντας κεφτεδάκια. 
  3. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Για τη σάλτσα και το κριθαράκι:
  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης. 
  2. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. 
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι, τον ζωμό (αν χρησιμοποιούμε) και λίγο ζεστό νερό. 
  4. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά. 
  5. Μεταφέρουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί. 
  6. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι για λίγα λεπτά, μέχρι να γυαλίσει. Το ρίχνουμε στο ταψί και ανακατεύουμε απαλά. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. 
  8. Το μυστικό για ζουμερό αποτέλεσμα: Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε 2-3 παγάκια και ανακατεύουμε. Έτσι, το φαγητό παραμένει ζουμερό και σταματά ο βρασμός. 


Δημιουργός συνταγής: Χρυσούλα Καλλωνη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget