
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Αφράτα κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα ντομάτας, πατάτες και καρότα. Ένα μαμαδίστικο φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, ιδανικό για βούτες με φρέσκο ψωμί!
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:- 750-800 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος)
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 φέτες ψωμί, μουλιασμένες και στυμμένες
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Για τη σάλτσα:
- 4 καρότα, κομμένα σε μπαστούνια
- 3 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 κουτί (400 γρ.) χυμός ντομάτας
- ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- 5-6 πράσινες ελιές
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το ξίδι, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
- Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, τα δαφνόφυλλα και το υπόλοιπο λάδι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα και να δέσει η σάλτσα.
- Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τις ελιές, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε λίγη ρίγανη.
- Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για λίγα λεπτά και σερβίρουμε χλιαρό.
Οι ελιές του προσθέτουν υπέροχη πικάντικη γεύση και υπέροχο άρωμα. Μην βάλετε περισσότερες όμως
