
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΠΑΜΑ
Αρωματικό και πλούσιο σε γεύση φαγητό, με μελωμένη σάλτσα και ζουμερούς κεφτέδες. Ένα πιάτο που θυμίζει σπιτική θαλπωρή!
Υλικά
Για τους κεφτέδες:- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε κόκκινο κρασί
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα και τις πατάτες:
- 4-5 πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 ποτηράκι μπρούσκο κρασί
- 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ξυλάκι κανέλα
- μπαχάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλάθουμε μεγάλους, αφράτους κεφτέδες.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και θωρακίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τους αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσίσουν.
- Σε πλατύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το μπρούσκο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε τις πατάτες στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτουμε τους κεφτέδες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala
