Κεφτέδες με πατάτες καπαμά

Κεφτέδες σε μελωμένη σάλτσα με πατάτες

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΠΑΜΑ


Αρωματικό και πλούσιο σε γεύση φαγητό, με μελωμένη σάλτσα και ζουμερούς κεφτέδες. Ένα πιάτο που θυμίζει σπιτική θαλπωρή!


Υλικά

Για τους κεφτέδες:
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα και τις πατάτες:
  • 4-5 πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 ποτηράκι μπρούσκο κρασί
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • μπαχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. 
  2. Πλάθουμε μεγάλους, αφράτους κεφτέδες.
  3. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και θωρακίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  4. Τους αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Σε πλατύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
  6. Σβήνουμε με το μπρούσκο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  8. Βάζουμε τις πατάτες στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  9. Προσθέτουμε τους κεφτέδες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Voula Damala

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget