
ΚΕΚΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
Αφράτα και αρωματικά, αυτά τα κεκάκια καρότου είναι γεμάτα γεύση, χάρη στις σταφίδες, τα καρύδια και τα μπαχαρικά.
Υλικά
- 1/2 κούπα σταφίδες (δοσομετρητής 250 ml)
- 1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
- 1 κούπα καρότο τριμμένο
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τις σταφίδες στον χυμό πορτοκαλιού για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα καρύδια.
- Στραγγίζουμε τις σταφίδες (αν έχουν απορροφήσει τον χυμό, τις ρίχνουμε έτσι) και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για κεκάκια, γεμίζοντάς τες μέχρι τα 3/4.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις) για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Απολαμβάνουμε τα αφράτα κεκάκια μας με καφέ ή τσάι!
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου
