Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο

Αρωματικό κοτόπουλο με κριθαράκι στον φούρνο!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ζουμερό κοτόπουλο με πλούσια σάλτσα ντομάτας και λαχταριστό κριθαράκι – ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά!


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, τεμαχισμένο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένες 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας κονκασέ 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 500 γρ. κριθαράκι (ή ανάλογα με τις μερίδες) 
  • Αλάτι 
  • κόκκινο γλυκό πιπέρι 
  • μαύρο πιπέρι 
  • ζεστό νερό 


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τεμαχίζουμε σε μερίδες. 
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. 
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. 
  4. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο. 
  5. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 
  6. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί μαζί με τη σάλτσα του. 
  7. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το αλάτι, το κόκκινο γλυκό πιπέρι και το μαύρο πιπέρι. 
  8. Ανακατεύουμε απαλά και φροντίζουμε να υπάρχει αρκετό ζουμί ώστε να βράσει σωστά το κριθαράκι. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τη σάλτσα. 


Δημιουργός συνταγής: Matoula Ganoti - Georgantzi

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget