
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Μαμαδίσιο, ζεστό και χορταστικό – το απόλυτο comfort food!
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 2 - 3 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 1,5 λίτρο ζεστό νερό (περίπου)
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και περίπου 1 ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα στο ταψί με το κοτόπουλο, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να το καλύψει, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις χυλοπίτες και λίγο ακόμα ζεστό νερό (αν χρειάζεται).
- Ανακατεύουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά, μέχρι να βράσουν οι χυλοπίτες και να χυλώσει το φαγητό.
- Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμί και μια δροσερή σαλάτα!
Καλή όρεξη!
Δημιουργός συνταγής: Αγγελικη Πλατη
