Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα και γαρύφαλλο

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


Πανεύκολα, αρωματικά κουλουράκια με πορτοκάλι και μπαχαρικά, ιδανικά για τον καφέ ή το τσάι.


Υλικά

  • 1 κούπα ηλιέλαιο 
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 
  • ¼ κούπας κονιάκ 
  • 2 κ.γ. σόδα 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη 
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη 
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο) 
  • Σουσάμι (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  2. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού (προσοχή γιατί αφρίζει) και το προσθέτουμε στο μείγμα. 
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Σε ένα μέρος από το αλεύρι ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα. 
  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη, μαλακή ζύμη. 
  6. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε. 
  7. Αν επιθυμούμε, τα περνάμε από το σουσάμι. 
  8. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν τραγανά. 

Από αυτή την ποσότητα βγαίνουν περίπου 70 κουλουράκια, ανάλογα με το μέγεθος.
Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget