
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Βελούδινο, αρωματικό και γεμάτο γεύση, αυτό το κριθαρότο είναι το απόλυτο comfort food!
Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη
Υλικά
- 300 γρ. κριθαράκι
- 300 γρ. μανιτάρια (λευκά, πλευρώτους ή ανάμεικτα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 4-5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (ή νερό)
- Αλάτι, πιπέρι
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο για το τελείωμα
- Φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σωτέζα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να γυαλίσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως θα κάναμε με ριζότο. Περιμένουμε να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση.
- Όταν το κριθαράκι μαγειρευτεί και το φαγητό αποκτήσει χυλωμένη υφή, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού.
Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη