Κριθαρότο με μανιτάρια

Κρεμώδες κριθαρότο με μανιτάρια, λαχταριστό και αρωματικό!

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Βελούδινο, αρωματικό και γεμάτο γεύση, αυτό το κριθαρότο είναι το απόλυτο comfort food!


Υλικά

  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 300 γρ. μανιτάρια (λευκά, πλευρώτους ή ανάμεικτα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 4-5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (ή νερό)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο για το τελείωμα
  • Φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σωτέζα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να γυαλίσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
  3. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως θα κάναμε με ριζότο. Περιμένουμε να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση.
  6. Όταν το κριθαράκι μαγειρευτεί και το φαγητό αποκτήσει χυλωμένη υφή, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.
  8. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού.



Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!