
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
Υλικά
- 1 καρότο, τριμμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να βραχεί καλά το αλεύρι.
- Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ζυμώνουμε καλά. Αν η ζύμη κολλάει, λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε λεπτά κορδόνια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Απολαύστε τα σκέτα ή με το αγαπημένο σας ντιπ!
