Κριτσίνια καρότου – Νόστιμα, τραγανά και νηστίσιμα!

Τραγανά κριτσίνια καρότου – Ιδανικά για νηστεία και όχι μόνο!

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ


Εύκολα σπιτικά κριτσίνια καρότου, ιδανικά για τη νηστεία και όχι μόνο. 


Υλικά

  • 1 καρότο, τριμμένο 
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • ½ κ.γ. αλάτι 
  • 100 ml ελαιόλαδο 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να βραχεί καλά το αλεύρι. 
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. 
  4. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ζυμώνουμε καλά. Αν η ζύμη κολλάει, λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας. 
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε λεπτά κορδόνια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. 
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο. 

Απολαύστε τα σκέτα ή με το αγαπημένο σας ντιπ!

Τραγανά κριτσίνια καρότου – Ιδανικά για νηστεία και όχι μόνο!

Δημιουργός συνταγής: Βασιλικη Μπερμπιλαγκα

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget