ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Σκέτο κεχριμπάρι! Αρωματικό, γλυκό και λαμπερό, όπως πρέπει να είναι ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού.
Υλικά
- 5 κυδώνια
- 1½ κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, τοποθετούμε σε στρώσεις τα κυδώνια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
- Αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνουμε το γλυκό να σιγοβράζει.
- Σιγά-σιγά, τα κυδώνια αποκτούν το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα φύλλα αμπαρόριζας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Μόλις το σιρόπι αρχίσει να δένει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί όλη τη νύχτα.
- Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε την αμπαρόριζα και μεταφέρουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Ανάρτηση: Επεξεργασία