Κυδώνι Γλυκό του Κουταλιού

Κεχριμπαρένιο γλυκό κυδώνι με υπέροχο άρωμα αμπαρόριζας!

ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Σκέτο κεχριμπάρι! Αρωματικό, γλυκό και λαμπερό, όπως πρέπει να είναι ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού. 


Υλικά

  • 5 κυδώνια 
  • 1½ κιλό ζάχαρη 
  • 2 ποτήρια νερό 
  • Χυμός από 1 λεμόνι 
  • Φύλλα αρμπαρόριζας


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. 
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, τοποθετούμε σε στρώσεις τα κυδώνια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. 
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. 
  4. Αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. 
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνουμε το γλυκό να σιγοβράζει. 
  6. Σιγά-σιγά, τα κυδώνια αποκτούν το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα. 
  7. Προσθέτουμε τα φύλλα αμπαρόριζας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι. 
  8. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να δένει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί όλη τη νύχτα. 
  9. Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε την αμπαρόριζα και μεταφέρουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα. 

Έτοιμο το αγαπημένο μας γλυκό κυδώνι! Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget
Ανάρτηση: Επεξεργασία