ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΧΤΕΝΙ
Ένα από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα φαγητά! Αντί για χοιρινό, το φτιάχνουμε με μοσχαρίσιο χτένι. Μια παραδοσιακή, πεντανόστιμη συνταγή!
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι
- 1 μικρό λάχανο (κατάλληλο για μαγείρεμα)
- 3 καρότα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 250 γρ. Pummaro ή άλλη σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.σ. νοστιμιά της Κνορ (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Μαύρο πιπέρι
- Μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μοσχαρίσιο χτένι σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και το βράζουμε, ξαφρίζοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει.
- Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κρατάμε το ζωμό.
- Σε μια ανοιχτή, χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες ή ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το λάχανο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια, και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τον ζωμό του κρέατος, τόση ποσότητα ώστε να καλύπτει το λάχανο, και προσθέτουμε το μοσχαρίσιο χτένι.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο.
- Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και, αν θέλουμε, τη νοστιμιά και τον μαϊντανό.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!