Λάχανο με Μοσχαρίσιο χτένι

Λάχανο με μοσχαράκι – λουκούμι στην κατσαρόλα!

ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΧΤΕΝΙ


Ένα από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα φαγητά! Αντί για χοιρινό, το φτιάχνουμε με μοσχαρίσιο χτένι. Μια παραδοσιακή, πεντανόστιμη συνταγή! 


Υλικά: 

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι 
  • 1 μικρό λάχανο (κατάλληλο για μαγείρεμα) 
  • 3 καρότα 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 250 γρ. Pummaro ή άλλη σάλτσα ντομάτας 
  • 1 κ.σ. νοστιμιά της Κνορ (προαιρετικά) 
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • Μαύρο πιπέρι 
  • Μαϊντανός (προαιρετικά) 


Εκτέλεση 

  1. Βάζουμε το μοσχαρίσιο χτένι σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και το βράζουμε, ξαφρίζοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει. 
  2. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κρατάμε το ζωμό. 
  3. Σε μια ανοιχτή, χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες ή ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά. 
  4. Προσθέτουμε το λάχανο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια, και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. 
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό του κρέατος, τόση ποσότητα ώστε να καλύπτει το λάχανο, και προσθέτουμε το μοσχαρίσιο χτένι. 
  6. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο. 
  7. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και, αν θέλουμε, τη νοστιμιά και τον μαϊντανό. 
  8. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του. 



Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget