ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΦΕΤΑ
Αλμυροί, αφράτοι και τραγανοί, αυτοί οι λουκουμάδες είναι το απόλυτο μεζεδάκι!
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κούπα χλιαρό νερό (περίπου)
- 300-400 γρ. κατσικίσια φέτα (ή της αρεσκείας σας)
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και την αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας μέτριος χυλός.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος (ή σε φούρνο στους 50°C) μέχρι να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και προθερμαίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Με ένα κουτάλι, που βουτάμε κάθε φορά σε νερό, παίρνουμε μικρές ποσότητες χυλού και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και τους γυρίζουμε συχνά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε τους λουκουμάδες σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi