Λουκουμάδες με κατσικίσια φέτα

Τραγανοί λουκουμάδες με φέτα – Ο τέλειος αλμυρός πειρασμός!

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΦΕΤΑ


Αλμυροί, αφράτοι και τραγανοί, αυτοί οι λουκουμάδες είναι το απόλυτο μεζεδάκι!


Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • ½ κούπα χλιαρό νερό (περίπου) 
  • 300-400 γρ. κατσικίσια φέτα (ή της αρεσκείας σας) 
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και την αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. 
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. 
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας μέτριος χυλός. 
  4. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος (ή σε φούρνο στους 50°C) μέχρι να φουσκώσει. 
  5. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και προθερμαίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. 
  6. Με ένα κουτάλι, που βουτάμε κάθε φορά σε νερό, παίρνουμε μικρές ποσότητες χυλού και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. 
  7. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και τους γυρίζουμε συχνά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα. 
  8. Αφαιρούμε τους λουκουμάδες σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς. 


Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget
Ανάρτηση: Επεξεργασία