
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ζουμερά κεφτεδάκια, πλούσια σάλτσα και μακαρόνια!
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:- 500 γρ. κιμάς βοδινός
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 - 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- λίγο μπαχάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 2 κονσέρβες ντομάτα ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.σ. ξίδι
- ½ ποτήρι νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 500 γρ. μακαρόνια
- Τριμμένο τυρί της επιλογής μας (κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή παρμεζάνα)
- Ανάμικτη πράσινη σαλάτα (αντίδι, μαρούλι, ρόκα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, το νερό και τα μπαχαρικά.
- Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτεδάκια.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το ξίδι, τη ρίγανη, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να πάρουν μία τελευταία βράση για 5 λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τη γεύση της σάλτσας.
- Mαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και τριμμένο τυρί.
Καλή όρεξη!


Δημιουργός συνταγής: Kalli Greatheart
