ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Αυτή η ιταλική μακαρονάδα είναι ανάλαφρη, αρωματική και γεμάτη φρεσκάδα! Ζουμερά ντοματίνια, βασιλικός και λιωμένο τυρί δένουν υπέροχα με τα ζυμαρικά, δημιουργώντας ένα γεύμα που θυμίζει καλοκαίρι.
Υλικά (για 2-3 μερίδες)
- 1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- 300 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση, κατά μήκος)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- Αλάτι, κατά βούληση
- 10-12 φύλλα βασιλικού + έξτρα για το σερβίρισμα
- αρμεζάνα ή μοτσαρέλα (τριμμένη)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό τους.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να μυρίσει, προσέχοντας να μην καεί.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα φύλλα βασιλικού, το μπούκοβο, την πάπρικα και αλάτι.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ρίχνουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύοντας να ενωθούν με τη σάλτσα.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα ή τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί και καλή παρέα!
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Τάχα
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!