Μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό

Αρωματική μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


Αυτή η ιταλική μακαρονάδα είναι ανάλαφρη, αρωματική και γεμάτη φρεσκάδα! Ζουμερά ντοματίνια, βασιλικός και λιωμένο τυρί δένουν υπέροχα με τα ζυμαρικά, δημιουργώντας ένα γεύμα που θυμίζει καλοκαίρι.


Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 300 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση, κατά μήκος)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • 10-12 φύλλα βασιλικού + έξτρα για το σερβίρισμα
  • αρμεζάνα ή μοτσαρέλα (τριμμένη)


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Τα στραγγίζουμε, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό τους.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  4. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να μυρίσει, προσέχοντας να μην καεί.
  5. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα φύλλα βασιλικού, το μπούκοβο, την πάπρικα και αλάτι. 
  6. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  7. Ρίχνουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύοντας να ενωθούν με τη σάλτσα. 
  8. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
  9. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα ή τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε να λιώσει.
  10. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί και καλή παρέα!


Δημιουργός συνταγής: Μαρία Τάχα

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget