Μακαρόνια με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας

Γαριδομακαρονάδα – θαλασσινή νοστιμιά στο πιάτο σας

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ


Λαχταριστά μακαρόνια με γαρίδες, αρωματισμένα με ούζο και σκορδάτη σάλτσα ντομάτας. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση που θα σας ταξιδέψει! 


Υλικά 

  • 1 κιλό φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες
  • 500 γρ. μακαρόνια Νο2 (χοντρά) 
  • 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio (προαιρετικά) 
  • Λίγο ελαιόλαδο 
  • Νερό (μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια) 

Για τη σάλτσα 
  • 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 μικρό κουτάκι Pummaro 
  • 1 φλ. κ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio 
  • Μαύρο πιπέρι 
  • 1 σφηνάκι ούζο 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το εντεράκι τους, αλλά αφήνουμε το κεφάλι και το κέλυφος για περισσότερηγεύση.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, τη νοστιμιά λαχανικών (αν χρησιμοποιήσουμε) και νερό μέχρι να καλυφθούν. 
  3. Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα μακαρόνια να απορροφήσουν το νερό τους. 
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του. 
  5. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το Pummaro, τη νοστιμιά λαχανικών και λίγο μαύρο πιπέρι. 
  6. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να δένει. 
  7. Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και τις γυρίζουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. 
  8. Προσθέτουμε το ούζο, αφήνουμε να πάρει μία βράση και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  9. Παίρνουμε μία κουτάλα από τη σάλτσα και την προσθέτουμε στα μακαρόνια, ανακατεύοντας ελαφρώς. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο, τοποθετώντας από πάνω τις γαρίδες. 
  10. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε! 

Καλή μας όρεξη! 


Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget