
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Λαχταριστά μακαρόνια με γαρίδες, αρωματισμένα με ούζο και σκορδάτη σάλτσα ντομάτας. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση που θα σας ταξιδέψει!
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες
- 500 γρ. μακαρόνια Νο2 (χοντρά)
- 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio (προαιρετικά)
- Λίγο ελαιόλαδο
- Νερό (μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια)
Για τη σάλτσα
- 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κουτάκι Pummaro
- 1 φλ. κ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio
- Μαύρο πιπέρι
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το εντεράκι τους, αλλά αφήνουμε το κεφάλι και το κέλυφος για περισσότερηγεύση.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, τη νοστιμιά λαχανικών (αν χρησιμοποιήσουμε) και νερό μέχρι να καλυφθούν.
- Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα μακαρόνια να απορροφήσουν το νερό τους.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το Pummaro, τη νοστιμιά λαχανικών και λίγο μαύρο πιπέρι.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να δένει.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και τις γυρίζουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το ούζο, αφήνουμε να πάρει μία βράση και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Παίρνουμε μία κουτάλα από τη σάλτσα και την προσθέτουμε στα μακαρόνια, ανακατεύοντας ελαφρώς. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο, τοποθετώντας από πάνω τις γαρίδες.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!
Καλή μας όρεξη!
Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi