Μακαρόνια με σάλτσα κιμά

Μακαρόνια με πλούσια και αρωματική σάλτσα κιμά!

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ


Μακαρόνια με αρωματική και πλούσια σε γεύση σάλτσα κιμά!


Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας (500 γρ.) 
  • 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο) 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας (περίπου 400 γρ.) 
  • 1 κύβο λαχανικών 
  • 3 κόκκους μπαχάρι 
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • ½ κ.γ. ρίγανη 
  • ελάχιστη κανέλα 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο 
  • Ζεστό νερό 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. 
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα. 
  3. Ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά, σπάζοντας τα κομμάτια του με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
  4. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, το μπαχάρι, τη δάφνη, τη ρίγανη, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. 
  5. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει ελαφρώς τον κιμά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. 
  6. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι. 
  7. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. 
  8. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  9. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στη σάλτσα κιμά. 
  10. Ανακατεύουμε καλά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού και να δέσουν οι γεύσεις. 
  11. Σερβίρουμε ζεστά, με προαιρετικό τριμμένο τυρί από πάνω. 

Καλή μας όρεξη!

Μακαρόνια με πλούσια και αρωματική σάλτσα κιμά! Μακαρόνια με πλούσια και αρωματική σάλτσα κιμά!

Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget