Μηλόπιτα Κέικ

Η πιο αρωματική μηλόπιτα-κέικ που δοκιμάσατε ποτέ!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ


Αφράτη, αρωματική και γεμάτη ζουμερά κομμάτια μήλου! Η κανέλα-ζάχαρη την απογειώνει.


Υλικά

Για το κέικ:
  • 125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 170 γρ. ζάχαρη ψιλή 
  • 2 μεγάλα αυγά 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • ½ κούπα γάλα 
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

Για τα μήλα:
  • 3 μεσαία μήλα 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη ψιλή 
  • 1 κ.γ. κανέλα 

Για το μείγμα ζάχαρης:
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη (light) 
  • 1 κ.γ. κανέλα 

Για το γλάσο:
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη 
  • 2-3 κ.σ. γάλα 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα και την αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια, ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο. 
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. 
  5. Ρίχνουμε τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύουμε. 
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. 
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα (25 εκ.) ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. 
  8. Ρίχνουμε το ⅓ της ζύμης στη φόρμα και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας. 
  9. Απλώνουμε τα μισά μήλα, πασπαλίζουμε ξανά με λίγη κανελοζάχαρη. 
  10. Προσθέτουμε λίγο παραπάνω από το μισό μείγμα κέικ που έμεινε, τα υπόλοιπα μήλα και το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης. 
  11. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. 
  12. Με μαχαίρι ή ξυλάκι δημιουργούμε ελαφριά νερά στην επιφάνεια. 
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (με αέρα) για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει με ελάχιστη υγρασία. 
  14. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 25 λεπτά πάνω σε σχάρα. 
  15. Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το γάλα μέχρι να έχουμε ένα γλάσο και το περιχύνουμε. 

Tips:

  • Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά την διάρκεια ψησίματος γιατί το κεικ θα "κάτσει".
  • Μην παραψησετε το κέικ γιατι θα στεγνώσει τελείως.


Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget