Μηλοπιτάκια νηστίσιμα

Αφράτα νηστίσιμα μηλοπιτάκια με κανέλα και καρύδι

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


Αφράτα, αρωματικά και γεμάτα γεύση μηλοπιτάκια! Τραγανή ζύμη και ζουμερή γέμιση μήλου, σε ένα γλυκό που θυμίζει φθινόπωρο και θαλπωρή. 


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 2 ποτήρια ηλιέλαιο 
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί 
  • 800 γρ. αλεύρι μαλακό 
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ 
  • 2 βανίλιες 

Για τη γέμιση:
  • 4 μήλα, τριμμένα 
  • 2 κ.γ. κανέλα 
  • ½ ποτήρι ζάχαρη 
  • Λίγο κονιάκ 
  • 3 κ.σ. καρύδι, τριμμένο 

Για το πασπάλισμα:
  • Ζάχαρη άχνη 
  • Κανέλα 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το κρασί, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλεύρι. 
  2. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. 
  3. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ελαφρώς. 
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε την κανέλα και το καρύδι. 
  5. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. 
  6. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης, τις πλάθουμε σε μικρούς δίσκους και βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση. 
  7. Κλείνουμε προσεκτικά, σχηματίζοντας μπαλάκια, και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 


Δημιουργός συνταγής: Σπιτικά και Νόστιμα 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget
Ανάρτηση: Επεξεργασία