ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Αφράτα, αρωματικά και γεμάτα γεύση μηλοπιτάκια! Τραγανή ζύμη και ζουμερή γέμιση μήλου, σε ένα γλυκό που θυμίζει φθινόπωρο και θαλπωρή.
Υλικά
Για τη ζύμη:- 2 ποτήρια ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 800 γρ. αλεύρι μαλακό
- 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
Για τη γέμιση:
- 4 μήλα, τριμμένα
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ ποτήρι ζάχαρη
- Λίγο κονιάκ
- 3 κ.σ. καρύδι, τριμμένο
Για το πασπάλισμα:
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το κρασί, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
- Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ελαφρώς.
- Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε την κανέλα και το καρύδι.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης, τις πλάθουμε σε μικρούς δίσκους και βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση.
- Κλείνουμε προσεκτικά, σχηματίζοντας μπαλάκια, και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δημιουργός συνταγής: Σπιτικά και Νόστιμα