Μηλοπιτάκια

Νόστιμα Μηλοπιτάκια

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ 


Ξεκινάμε την ημέρα μας με τα πιο νόστιμα μηλοπιτακια!! 


Υλικά

Για τη ζύμη
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 κύβο μαγιά
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 350 γρ με 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Για τη γέμιση
  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 σφηνάκι ποτό μανταρίνι η κονιάκ
  • 50 γρ βούτυρο

Για την επικάλυψη
  • 1 κρόκος
  • Λίγο γάλα
  • Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το χλιαρό γάλα σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το αυγό το αλάτι, και τέλος το αλεύρι. 
  3. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα υλικά για την γέμιση. 
  5. Τα βάζουμε στην φωτιά τα ανακατεύουμε να σιγοβράσουν και να μελώσουν τα μήλα.
  6. Παίρνουμε την ζύμη αφού έχει φουσκώσει και κάνουμε μικρά μπαλάκια. 
  7. Παίρνουμε κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγο από την γέμιση, κόβουμε με ένα κόφτη σε τέσσερις μεριές τη ζύμη και το διπλώνουμε γύρω από τα μήλα ώστε να γίνει σαν τριαντάφυλλο.
  8. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ανακατεύουμε το κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα μονοπατάκια.
  9. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  10. Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο μέλι που απλώνουμε από επάνω και ζάχαρη άχνη

Νόστιμα Μηλοπιτάκια Νόστιμα Μηλοπιτάκια

Δημιουργός συνταγής: Βασιλικη Μπερμπιλαγκα

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget