
ΜΙΝΙ ΓΛΥΚΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
Ανάλαφρα, αρωματικά και δροσερά γλυκάκια πορτοκαλιού – ό,τι πρέπει για ένα γλυκό διάλειμμα!
Υλικά (για 16 κομμάτια)
Για την κρέμα πορτοκαλιού:- 250 γρ. μασκαρπόνε (ή κρέμα τυριού)
- 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1,5 - 2 πορτοκάλια
- 270 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
- (Προαιρετικά) 1-2 κ.σ. ζάχαρη, αν το θέλουμε πιο γλυκό
Για τη συναρμολόγηση:
- ½ πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 2-3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκαλιού
- Χυμός από 3 πορτοκάλια
- Φύλλα αμυγδάλου
- Καραμελόχαρτα για μάφιν
Για τη διακόσμηση:
- Κρέμα πορτοκαλιού
- Κομματάκια πορτοκαλιού
- Λίγα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ το μασκαρπόνε με τη μαρμελάδα πορτοκαλιού και το ξύσμα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Αναμειγνύουμε απαλά με μια κουτάλα τη σαντιγί, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Παίρνουμε ένα μπισκότο σαβαγιάρ, το αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα πορτοκαλιού και μοιράζουμε από πάνω λίγη κρέμα.
- Σκεπάζουμε με δεύτερο μπισκότο και το βουτάμε γρήγορα στον χυμό πορτοκαλιού.
- Το αφήνουμε στην άκρη για 1 λεπτό.
- Κυλάμε προσεκτικά τα γλυκάκια σε φύλλα αμυγδάλου ώστε να καλυφθούν περιμετρικά.
- Τα τοποθετούμε σε καραμελόχαρτα για μάφιν, τα διακοσμούμε με λίγη επιπλέον κρέμα, κομματάκια πορτοκαλιού και τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
- Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
Απολαύστε τα δροσερά!







Δημιουργός συνταγής: Kalli Greatheart
