ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
Κλασικό, πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο! Το κρέας λιώνει στο στόμα, και η σάλτσα του είναι βελούδινη και αρωματική.
Σερβίρουμε ζεστό, με φρέσκο ψωμί για τις τελευταίες βουτιές στη λαχταριστή σάλτσα!
Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi
Υλικά:
- 1300 γρ. μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε κομμάτια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κούπες ζεστό νερό
- 2 μεγάλα μαρούλια, χοντροκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- Λίγο δυόσμο
- 1 κ.σ. νοστιμιά Bio
- Μαύρο πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού
- Χυμός από ½ - 1 λεμόνι (ανάλογα με την προτίμησή μας)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
- Σε μια χύτρα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τις 2 κούπες ζεστό νερό, κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, πλένουμε και στραγγίζουμε τα μαρούλια.
- Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά και τα στραγγίζουμε ξανά.
- Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, τον δυόσμο, το μαύρο πιπέρι και το καρύκευμα.
- Βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμάκι.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον κρόκο αυγού με τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό, με φρέσκο ψωμί για τις τελευταίες βουτιές στη λαχταριστή σάλτσα!
Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Ανάρτηση: Επεξεργασία