Μοσχαράκι Φρικασέ

Μοσχαράκι φρικασέ: Κλασική συνταγή με λαχταριστό αυγολέμονο!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ


Κλασικό, πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο! Το κρέας λιώνει στο στόμα, και η σάλτσα του είναι βελούδινη και αρωματική. 


Υλικά:

  • 1300 γρ. μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε κομμάτια 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα 
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 2 κούπες ζεστό νερό 
  • 2 μεγάλα μαρούλια, χοντροκομμένα 
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 
  • Λίγο δυόσμο 
  • 1 κ.σ. νοστιμιά Bio
  • Μαύρο πιπέρι 
  • 1 κρόκο αυγού 
  • Χυμός από ½ - 1 λεμόνι (ανάλογα με την προτίμησή μας) 


Εκτέλεση:

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. 
  • Σε μια χύτρα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. 
  • Προσθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. 
  • Ρίχνουμε τις 2 κούπες ζεστό νερό, κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά. 
  • Εν τω μεταξύ, πλένουμε και στραγγίζουμε τα μαρούλια. 
  • Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά και τα στραγγίζουμε ξανά. 
  • Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, τον δυόσμο, το μαύρο πιπέρι και το καρύκευμα. 
  • Βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμάκι. 
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον κρόκο αυγού με τον χυμό λεμονιού. 
  • Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. 
  • Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Σερβίρουμε ζεστό, με φρέσκο ψωμί για τις τελευταίες βουτιές στη λαχταριστή σάλτσα!


Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget
Ανάρτηση: Επεξεργασία