
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Ζουμερά μπιφτέκια με σάλτσα ντομάτας και πατάτες στον φούρνο, για ένα χορταστικό και γευστικό γεύμα.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια:- 500 γρ. κιμά ανάμεικτο
- 1 αυγό
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2-3 φέτες ξερό ψωμί ή παξιμάδια, μουλιασμένα σε νερό
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- Λίγο ξύδι
- Λίγο νερό
- Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ντομάτα κονκασέ ή πουμαρό
- 1 κύβος λαχανικών ή βοδινού
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Επιπλέον:
- 4-5 πατάτες, κομμένες σε κομμάτια της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το τριμμένο κρεμμύδι, το ψωμί (το οποίο έχουμε στραγγίξει και τρίψει), το καρότο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το νερό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που προτιμάμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες στο ταψί.
- Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μπιφτέκια και τις πατάτες και ανακινούμε ελαφρώς το ταψί για να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (πάνω-κάτω αντίσταση) για περίπου 45-50 λεπτά.
- Στη μέση του ψησίματος, αναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Μόλις ροδίσουν τα μπιφτέκια και μαλακώσουν οι πατάτες, βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστά.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Θέμιδα Κωστή
