Mπιφτέκια με γλυκοπατάτες φούρνου

Λαχταριστά μπιφτέκια με γλυκοπατάτες και ντοματίνια στον φούρνο

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


Ζουμερά μπιφτέκια με αρωματικές, καραμελωμένες γλυκοπατάτες – ένα υγιεινό και απολαυστικό γεύμα!


Υλικά

Για τα μπιφτέκια:
  • 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 
  • 5-6 φρυγανιές ολικής άλεσης, τριμμένες στο μούλτι 
  • 1 αυγό 
  • 2 κ.σ. ξίδι 
  • Λίγο νερό 
  • Λίγο ελαιόλαδο 
  • Μαύρο πιπέρι 
  • Λίγο αλάτι 
  • Ρίγανη 
  • (Προαιρετικά) Μαϊντανός, ψιλοκομμένος 

Για τις γλυκοπατάτες:
  • 5-6 μεγάλες γλυκοπατάτες, κομμένες σε κομμάτια 
  • 1 χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση 
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών ή σπιτικός ζωμός 
  • Μαύρο πιπέρι 
  • Λίγο αλάτι 
  • Ρίγανη 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις. 
  3. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τις γλυκοπατάτες και τα ντοματίνια. 
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη και τη νοστιμιά λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά. 
  5. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τις γλυκοπατάτες. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο). 

Τα μπιφτέκια και οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμα! 
Συνοδεύουμε με σαλάτα της επιλογής μας.
Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget
Ανάρτηση: Επεξεργασία