Μπομπότα (Καλαμποκόπιτα)

Αφράτη, χορταστική και γεμάτη γεύση, η παραδοσιακή καλαμποκόπιτα με τυρί είναι ιδανική για πρωινό ή σνακ!

ΜΠΟΜΠΟΤΑ (ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΠΙΤΑ)


Αφράτη, χορταστική και γεμάτη γεύση, η παραδοσιακή καλαμποκόπιτα με τυρί είναι ιδανική για πρωινό ή σνακ!


Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι σίτου
  • ¾ φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. τυρί της αρεσκείας μας (φέτα, ανθότυρο ή άλλο μαλακό τυρί)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. 
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
  4. Προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  5. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. 
Καλή απόλαυση! 


Δημιουργός συνταγής: Hristina Tomic Michailidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget