ΜΠΟΜΠΟΤΑ (ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΠΙΤΑ)
Αφράτη, χορταστική και γεμάτη γεύση, η παραδοσιακή καλαμποκόπιτα με τυρί είναι ιδανική για πρωινό ή σνακ!
Υλικά
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι σίτου
- ¾ φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. τυρί της αρεσκείας μας (φέτα, ανθότυρο ή άλλο μαλακό τυρί)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
- Προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!