Μπριάμ κατσαρόλας


Λαχταριστό μπριάμ κατσαρόλας με λαχανικά και αρωματική σάλτσα ντομάτας

ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ


Ένα πεντανόστιμο και αρωματικό φαγητό, γεμάτο χρώματα και γεύσεις. Η κατσαρόλα γεμίζει με την πλούσια μυρωδιά των λαχανικών και των μπαχαρικών, ενώ το φαγητό συνδυάζεται ιδανικά με φέτα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.


Υλικά

  • 2 πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
  • 2 μικρές μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
  • Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα και το μαγείρεμα)
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • Μια ιδέα κάρυ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ ποτήρι ζεστό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πατάτες, το κολοκυθάκι, τις μελιτζάνες και την πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες ή λωρίδες. 
  2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρώς τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά που τηγανίσαμε προηγουμένως, φροντίζοντας να καλυφθούν με τη σάλτσα.
  5. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να μείνει με το λάδι της.
  6. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη από πάνω για επιπλέον άρωμα.
  7. Σερβίρουμε το μπριάμ ζεστό, συνοδεύοντάς το με φέτα και φρέσκο ψωμί. Ένας απλός, μα συνάμα μαγικός συνδυασμός!

Λαχταριστό μπριάμ κατσαρόλας με λαχανικά και αρωματική σάλτσα ντομάτας

Δημιουργός συνταγής: Σοφία Παπα

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget