ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα, που αποδεικνύει πως το νηστίσιμο φαγητό μπορεί να είναι απολαυστικό!
Υλικά
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα
- 2 μαρούλια, πλυμένα και χοντροκομμένα
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών (ή σπιτικός ζωμός λαχανικών)
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
Για το δέσιμο της σάλτσας Επιλογή 1: Αυγολέμονο
- 1 κρόκος αυγού
- Χυμός από ½ λεμόνι
Για το δέσιμο της σάλτσας Επιλογή 2: Νηστίσιμη σάλτσα
- 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μαρούλια για 2-3 λεπτά σε νερό που κοχλάζει, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σοταριστούν για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μαρούλια, τον δυόσμο, τον άνηθο, τη νοστιμιά λαχανικών και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά.
Δέσιμο σάλτσας με αυγολέμονο:
- Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με τον χυμό λεμονιού.
- Παίρνουμε λίγο από τον ζωμό του φαγητού, τον ρίχνουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.
Δέσιμο σάλτσας με κορν φλάουρ:
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Το νηστίσιμο φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Ανάρτηση: Επεξεργασία