ΠΑΣΤΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Αφράτο παντεσπάνι με αμύγδαλο, σιροπιασμένο όσο πρέπει, και μια ανάλαφρη κρέμα σαντιγί αρωματισμένη με λικέρ. Ένα γλυκό εκλεπτυσμένο και απολαυστικό!
Για το σιρόπι:
Για τη σαντιγί:
Για το γαρνίρισμα:
Για το σιρόπι:
Για τη σαντιγί:
Συναρμολόγηση:
Απολαμβάνουμε ένα γλυκό αέρινο, αρωματικό και απόλυτα ισορροπημένο σε γεύση!
Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Υλικά
Για το παντεσπάνι:- 250 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη σαντιγί:
- 600 ml κρέμα γάλακτος (2 συσκευασίες των 300 ml)
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. λικέρ της επιλογής μας
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
- Αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε τις βανίλιες, το αλεύρι, το μπέικιν και το τριμμένο αμύγδαλο, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
- Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό και περιχύνουμε το κρύο παντεσπάνι.
- Το αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει πολύ καλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και το λικέρ, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη σαντιγί.
- Απλώνουμε τη σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από το κρύο παντεσπάνι.
- Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ για επιπλέον γεύση και τραγανή υφή.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Απολαμβάνουμε ένα γλυκό αέρινο, αρωματικό και απόλυτα ισορροπημένο σε γεύση!
Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Ανάρτηση: Επεξεργασία