Ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας – Η απόλυτη γεύση της παιδικής μας ηλικίας!

Βελούδινο ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και κανέλας

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


Απαλό, βελούδινο και αρωματικό, αυτό το ρυζόγαλο είναι η απόλυτη comfort γεύση! Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, με άρωμα βανίλιας και κανέλας που το απογειώνει!


Υλικά (για 5-6 μπολάκια)

  • 1,5 φλ. τσαγιού νερό
  • 6 κ.σ. ρύζι νυχάκι
  • 6 φλ. τσαγιού φρέσκο πλήρες γάλα
  • 1,5 γεμάτη κ.σ. κάστερ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου ή κορν φλάουρ)
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Κανέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το νερό, μέχρι να το απορροφήσει τελείως.
  2. Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ, διαλύουμε το κάστερ πάουντερ στο υπόλοιπο 1 φλιτζάνι γάλα.
  4. Μόλις το γάλα στην κατσαρόλα κάψει, ρίχνουμε το διαλυμένο κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  5. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  6. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σερβίρουμε με κανελίτσα και απολαμβάνουμε!
 
Βελούδινο ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και κανέλαςΒελούδινο ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και κανέλαςΒελούδινο ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και κανέλας

Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget