ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Απαλό, βελούδινο και αρωματικό, αυτό το ρυζόγαλο είναι η απόλυτη comfort γεύση! Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, με άρωμα βανίλιας και κανέλας που το απογειώνει!
Υλικά (για 5-6 μπολάκια)
- 1,5 φλ. τσαγιού νερό
- 6 κ.σ. ρύζι νυχάκι
- 6 φλ. τσαγιού φρέσκο πλήρες γάλα
- 1,5 γεμάτη κ.σ. κάστερ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου ή κορν φλάουρ)
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το νερό, μέχρι να το απορροφήσει τελείως.
- Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε το κάστερ πάουντερ στο υπόλοιπο 1 φλιτζάνι γάλα.
- Μόλις το γάλα στην κατσαρόλα κάψει, ρίχνουμε το διαλυμένο κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με κανελίτσα και απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
