
ΣΑΛΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗ
Δροσερή, κρεμώδης και γεμάτη γεύση, αυτή η ρωσική σαλάτα είναι ιδανική για κάθε τραπέζι!
Υλικά
- 300 γρ. μαγιονέζα
- 3 ασπράδια αυγών, καλά βρασμένα και κομμένα σε καρεδάκια
- 300 γρ. βρασμένες πατάτες, κομμένες σε κύβους (να κρατάνε ελαφρώς)
- 100 γρ. βρασμένος αρακάς
- 2 μεγάλα καρότα, βρασμένα και κομμένα σε καρεδάκια (να κρατάνε ελαφρώς)
- 5 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ.γ. ξύδι
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να είναι τρυφερά αλλά να κρατάνε ελαφρώς.
- Τα κόβουμε σε μικρά καρεδάκια.
- Βράζουμε τα αυγά, αφαιρούμε τους κρόκους και κόβουμε τα ασπράδια σε κύβους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά, τα αγγουράκια τουρσί και τα ασπράδια αυγών.
- Σε μικρό μπολ, αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το ξύδι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιονέζας στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να μη λιώσουν τα λαχανικά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Καλή απόλαυση!
