Σκορδοκρεμμυδοτηγανίτες

Χρυσαφένιες σκορδοκρεμμυδοτηγανίτες – Τραγανές και αρωματικές!

ΣΚΟΡΔΟΚΡΕΜΜΥΔΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


Τραγανές και αρωματικές, ιδανικές για νηστίσιμα γεύματα ή ορεκτικά που ξεχωρίζουν.


Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στο μούλτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Λίγο ελαιόλαδο 
  • Καλαμποκάλευρο (για πανάρισμα) 
  • Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα 


Εκτέλεση:

  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. 
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. 
  3. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
  5. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κομμάτια και τα πανάρουμε με καλαμποκάλευρο. 
  6. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. 
  7. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστές. 


Δημιουργός συνταγής: Stavros Tsalampounis 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget