ΣΚΟΡΔΟΚΡΕΜΜΥΔΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
Τραγανές και αρωματικές, ιδανικές για νηστίσιμα γεύματα ή ορεκτικά που ξεχωρίζουν.
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στο μούλτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Καλαμποκάλευρο (για πανάρισμα)
- Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κομμάτια και τα πανάρουμε με καλαμποκάλευρο.
- Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστές.
Δημιουργός συνταγής: Stavros Tsalampounis