Σνίτσελ Κοτόπουλου

Τραγανό σνίτσελ με άρωμα ρίγανης και λεμονιού

ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


Τραγανό, χρυσαφένιο και ζουμερό σνίτσελ, ιδανικό για κάθε περίσταση!


Υλικά

Για το σνίτσελ:
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. αλάτι (για το αλεύρι)
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:
  • Φέτες λεμονιού
  • Φρέσκια ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο οριζόντια σε λεπτές φέτες και το χτυπάμε ελαφρώς με σφυράκι κρέατος, ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκ.
  2. Σκουπίζουμε τις φέτες με χαρτί κουζίνας και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, μουστάρδα, πιπέρι και πάπρικα.
  3. Αναμειγνύουμε το αλάτι με το αλεύρι σε ένα μπολ.
  4. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
  5. Σε τρίτο μπολ, ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο.
  6. Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι (και από τις δύο πλευρές), μετά από το μείγμα αυγού και τέλος από τη φρυγανιά.
  7. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και, μόλις κάψει καλά (δεν χαμηλώνουμε τη φωτιά), τηγανίζουμε τα σνίτσελ μέχρι να ροδίσουν. 
  8. Τα γυρίζουμε προσεκτικά και τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά. Το τηγάνισμα διαρκεί λίγα λεπτά.
  9. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  10. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Eva Amit

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget