
ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Τραγανό, χρυσαφένιο και ζουμερό σνίτσελ, ιδανικό για κάθε περίσταση!
Υλικά
Για το σνίτσελ:
- 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
- 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 150 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. αλάτι (για το αλεύρι)
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα:
- Φέτες λεμονιού
- Φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο οριζόντια σε λεπτές φέτες και το χτυπάμε ελαφρώς με σφυράκι κρέατος, ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκ.
- Σκουπίζουμε τις φέτες με χαρτί κουζίνας και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, μουστάρδα, πιπέρι και πάπρικα.
- Αναμειγνύουμε το αλάτι με το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
- Σε τρίτο μπολ, ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο.
- Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι (και από τις δύο πλευρές), μετά από το μείγμα αυγού και τέλος από τη φρυγανιά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και, μόλις κάψει καλά (δεν χαμηλώνουμε τη φωτιά), τηγανίζουμε τα σνίτσελ μέχρι να ροδίσουν.
- Τα γυρίζουμε προσεκτικά και τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά. Το τηγάνισμα διαρκεί λίγα λεπτά.
- Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!