
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Αφράτα, σοκολατένια και γεμάτα λαχταριστές σταγόνες σοκολάτας! Αυτά τα μπισκότα είναι τραγανά απ’ έξω και μαλακά μέσα – η τέλεια γλυκιά απόλαυση!
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο)
- 2 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 120 ml φυτικό λάδι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 20 γρ. κακάο
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- λίγη κανέλα σε σκόνη
- ½ φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το λάδι, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, το κακάο και την κανέλα, ανακατεύοντας ελαφρά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ίσως να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι – δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή. Ανακατεύουμε απαλά, χωρίς να παραδουλεύουμε τη ζύμη.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ενσωματώνουμε απαλά στη ζύμη.
- Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, χωρίς να τα παραψήσουμε – θέλουμε να είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά μέσα.
- Απολαμβάνουμε τα μπισκότα μόλις κρυώσουν ελαφρώς.
Είναι φανταστικά με καφέ ή γάλα!
Δημιουργός συνταγής: Δεληγιάννη Κατερίνα
