Σοκολατένια μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας – Τέλεια υφή και γεύση!

Φανταστικά σοκολατένια μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Αφράτα, σοκολατένια και γεμάτα λαχταριστές σταγόνες σοκολάτας! Αυτά τα μπισκότα είναι τραγανά απ’ έξω και μαλακά μέσα – η τέλεια γλυκιά απόλαυση!


Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο)
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 120 ml φυτικό λάδι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. κακάο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • ½ φακελάκι σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν. 
  2. Προσθέτουμε το λάδι, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, το κακάο και την κανέλα, ανακατεύοντας ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ίσως να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι – δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή. Ανακατεύουμε απαλά, χωρίς να παραδουλεύουμε τη ζύμη.
  5. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ενσωματώνουμε απαλά στη ζύμη.
  6. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, χωρίς να τα παραψήσουμε – θέλουμε να είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά μέσα.
  8. Απολαμβάνουμε τα μπισκότα μόλις κρυώσουν ελαφρώς. 

Είναι φανταστικά με καφέ ή γάλα!


Δημιουργός συνταγής: Δεληγιάννη Κατερίνα

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget