Σουπιές κρασάτες

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ


Υλικά:

  • 1 κιλο σουπιές
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη


Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις σουπιές, προσέχοντας να ξεπλυθουν εντελώς η άμμος που αρκετές φορές παραμένει στο εσωτερικό τους. 
  2. Τις κόβουμε σε κομμάτια (χρησιμοποιούμε και τα πλοκάμια τους) και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
  3. Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο .
  4. Ψιλοκόβουμε ξεχωριστά τις ντομάτες ..
  5. Βάζουμε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο, να ζεσταθεί καλά. 
  6. Σοτάρουμε πρώτα τα ξερά κρεμμύδια, ως να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια καθώς και το σκόρδο. 
  7. Συγχρόνως προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους κόκκους μπαχάρι και την κανέλα, ώστε να σοταριστούν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
  8. Αφού ροδίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα κομμάτια της σουπιάς. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να σοταριστούν καλά από όλες τις πλευρές.
  9. Σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού, προσθέτουμε τον πελτέ την ψιλοκομμένη ντομάτα και την ζαχάρη.
  10. Ανακατεύουμε και πάλι για 1-2 λεπτά.
  11. Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψουμε τις σουπιές.
  12. Αφού πάρουν μια πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά.
  13. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  14. Στο μέσον του ψησίματος προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. Προσέχουμε το φαγητό μας μήπως τυχόν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό (Βραστό) Συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο του φαγητού, μέχρι να μείνει με τη δεμένη σαλτσα του. Οι σουπιές θα πρέπει να έχουν μαλακώσει καλά.
  15. Αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας ..
  16. Σερβίρουμε τις κρασάτες σουπιές ζεστές με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κλωνάρια μαϊντανού.
  17. Τις συνοδεύουμε με Πατάτες ,Πιλάφι,Μακαρόνια κι ότι άλλο θέλουμε.

Δημιουργός συνταγής: Ελένη Σιδηροπουλου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget