ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Αφράτα, εύκολα και πεντανόστιμα! Ιδανικά για σνακ ή συνοδευτικό, με αρωματικό άνηθο και πλούσια γεύση φέτας.
Υλικά
- 2 αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 120 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- 250-300 γρ. φαρίνα
- 1 αυγό (για επάλειψη)
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε σταδιακά τη φαρίνα, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη, τις πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τις τοποθετούμε στο ταψί.
- Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου, συνταγή Nikis food TikTok
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Ανάρτηση: Επεξεργασία