Σπανακοτυροπιτάκια

Τραγανά σπανακοτυροπιτάκια με φέτα και γιαούρτι

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ 


Αφράτα, εύκολα και πεντανόστιμα! Ιδανικά για σνακ ή συνοδευτικό, με αρωματικό άνηθο και πλούσια γεύση φέτας.


Υλικά

  • 2 αυγά 
  • 200 γρ. γιαούρτι 
  • 120 ml ελαιόλαδο 
  • 80 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο 
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη 
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι 
  • 250-300 γρ. φαρίνα 
  • 1 αυγό (για επάλειψη) 
  • Σουσάμι για πασπάλισμα 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Ρίχνουμε σταδιακά τη φαρίνα, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται. 
  4. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. 
  5. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη, τις πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τις τοποθετούμε στο ταψί. 
  6. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε την επιφάνειά τους. 
  7. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. 
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και απολαμβάνουμε! 


Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου, συνταγή Nikis food TikTok

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget
Ανάρτηση: Επεξεργασία