Στριφτά Μηλοπιτάκια με Μαρμελάδα

Τραγανά στριφτά μηλοπιτάκια με κανέλα και μαρμελάδα

ΣΤΡΙΦΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


Αυτά τα αφράτα, αρωματικά μηλοπιτάκια είναι γεμισμένα με καραμελωμένα μήλα, κανέλα και μαρμελάδα βερίκοκο, που απογειώνει τη γεύση τους!


Υλικά (για 16 μηλοπιτάκια)

  • 3 μέτρια μήλα
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 6 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο (προαιρετικά, αλλά κάνει τη διαφορά!)
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκος αυγού
  • Λίγο γάλα για το άλειμμα


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  2. Σε ένα τηγανάκι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και την καστανή ζάχαρη. 
  3. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε την κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  5. Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε ελαφρώς με έναν μικρό πλάστη.
  6. Αλείφουμε την επιφάνειά του με μαρμελάδα, απλώνοντάς τη παντού.
  7. Αφού η γέμιση έχει κρυώσει, τη σκορπίζουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα.
  8. Κόβουμε τη σφολιάτα σταυρωτά, ώστε να δημιουργηθούν 4 κομμάτια. 
  9. Έπειτα, κόβουμε το κάθε κομμάτι ξανά στη μέση κατά μήκος, ώστε να έχουμε συνολικά 8 λωρίδες.
  10. Παίρνουμε μία λωρίδα και την τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά.
  11. Χαράζουμε το ρολό στη μέση (χωρίς να φτάσουμε μέχρι την άκρη, αφήνοντας περίπου 3 εκ.) και το στρίβουμε σε πλεξούδα.
  12. Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  13. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με λίγο γάλα και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
  14. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις) και μόλις βάλουμε το ταψί μέσα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  15. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  16. Αφήνουμε τα μηλοπιτάκια να κρυώσουν καλά και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
  17. Απολαμβάνουμε τραγανά, αρωματικά και απολαυστικά μηλοπιτάκια με τον καφέ ή το τσάι μας!

Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget