
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Εύκολη, αφράτη και κριτσανιστή τυρόπιτα, χωρίς περιττές διαδικασίες, αλλά με πλούσια γεύση!
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2-3 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι
- ½ φλ. ελαιόλαδο (περίπου)
- 2-3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 150 ml σόδα αναψυκτικό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις).
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή γέμιση.
- Λαδώνουμε ελαφρά τα μισά φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες βρώμης.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ελαφρώς.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με τη σόδα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Souki Simeonidou
