Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας

Αφράτη και νόστιμη Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ


Εύκολη, αφράτη και κριτσανιστή τυρόπιτα, χωρίς περιττές διαδικασίες, αλλά με πλούσια γεύση!


Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας 
  • 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 
  • 2-3 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι 
  • ½ φλ. ελαιόλαδο (περίπου) 
  • 2-3 κ.σ. νιφάδες βρώμης 
  • 150 ml σόδα αναψυκτικό 


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις). 
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή γέμιση. 
  3. Λαδώνουμε ελαφρά τα μισά φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. 
  4. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες βρώμης. 
  5. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ελαφρώς. 
  6. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με τη σόδα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
  7. Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. 
  8. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε και σερβίρουμε. 

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Souki Simeonidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget