ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
Τραγανά, βουτυράτα και γεμισμένα με λαχταριστή φέτα!
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 80 ml σπορέλαιο
- 2 καλά γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 αυγό + 1 ασπράδι (ο κρόκος για την επάλειψη)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 500-550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- Τυρί φέτα
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με το σπορέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξίδι, το αυγό και το ασπράδι.
- Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης, περίπου στο μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού, και τις ανοίγουμε με το χέρι.
- Τοποθετούμε λίγη φέτα στο κέντρο, κλείνουμε και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (μισοφέγγαρο, στρογγυλά ή φακελάκι).
- Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο αυγού και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!