Τυροπιτάκια Κουρού

Αφράτα τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Τραγανά, βουτυράτα και γεμισμένα με λαχταριστή φέτα!


Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 80 ml σπορέλαιο 
  • 2 καλά γεμάτες κ.σ. γιαούρτι 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.σ. ξίδι 
  • 1 αυγό + 1 ασπράδι (ο κρόκος για την επάλειψη) 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 500-550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 
  • Τυρί φέτα 
  • Σουσάμι (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με το σπορέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξίδι, το αυγό και το ασπράδι. 
  3. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ. 
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
  5. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 
  6. Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης, περίπου στο μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού, και τις ανοίγουμε με το χέρι. 
  7. Τοποθετούμε λίγη φέτα στο κέντρο, κλείνουμε και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (μισοφέγγαρο, στρογγυλά ή φακελάκι). 
  8. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο αυγού και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. 


Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget