![Τυροπιτάκια κουρού Σπιτικά τυροπιτάκια κουρού – Το απόλυτο σνακ για κάθε στιγμή!](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkae7w1QUJhBUxow0QR_bIl6zDIVOiA7MZH1ucprS-q9LIQrD11jc5TJgD_1I2WMRfmeh7iNrfuOtNVUq5TBpcxH-xcoGFxhraK7gRzX7drW-u4vUqii01NOyVWOeRfAejcp0wklNtLXC0e2CcSWmcZo3RZ2LEY667JC-aNcJqbinE32q5R15idYX50Nik/s16000/tyropitakia-kourou.jpg)
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
Τραγανά εξωτερικά, αφράτα μέσα, με λαχταριστή γέμιση τυριού!
Υλικά (για 2 ταψιά της κουζίνας)
- 250 γρ. γιαούρτι (ό,τι έχετε, έβαλα φρέσκο κατσικίσιο)
- 100 ml σπορέλαιο
- 150 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 αυγό + 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για επάλειψη)
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 500-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. τυρί φέτα (ή άλλο τυρί της επιλογής σας)
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με συρμα το γιαούρτι, το λάδι, το βούτυρο, το αυγό, το ασπράδι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος μεγάλου μανταρινιού, την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και βάζουμε λίγη φέτα στο κέντρο.
- Διπλώνουμε και σχηματίζουμε πιτάκια στο σχήμα που θέλουμε.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 40-45 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqqTCqHexAukaVA9-0efgJ399RDEJm0GvEfBLourrRUPjaNAoE16L7lbMz02ubKW_N3Oh2vpf5qoDCVWZtyCutNy-2dObuC-tGKNlIwTatBbaweS9DjoJlMoc3wPqlFpoPtEZcgzGJBsheF4Bl_n70AtPRmFNmW-whfS6Ht9ch7ScgoWHdZod4BbZbrffv/w34-h34/google_news_icon.png)
Ανάρτηση: Επεξεργασία