Τυροπιτάκια κουρού

Σπιτικά τυροπιτάκια κουρού – Το απόλυτο σνακ για κάθε στιγμή!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Τραγανά εξωτερικά, αφράτα μέσα, με λαχταριστή γέμιση τυριού!


Υλικά (για 2 ταψιά της κουζίνας)

  • 250 γρ. γιαούρτι (ό,τι έχετε, έβαλα φρέσκο κατσικίσιο) 
  • 100 ml σπορέλαιο 
  • 150 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1 κ.σ. αλάτι 
  • 1 αυγό + 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για επάλειψη) 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 500-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 200 γρ. τυρί φέτα (ή άλλο τυρί της επιλογής σας) 
  • Σουσάμι (προαιρετικά) 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με συρμα το γιαούρτι, το λάδι, το βούτυρο, το αυγό, το ασπράδι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. 
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
  3. Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος μεγάλου μανταρινιού, την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και βάζουμε λίγη φέτα στο κέντρο. 
  4. Διπλώνουμε και σχηματίζουμε πιτάκια στο σχήμα που θέλουμε. 
  5. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 40-45 λεπτά. 
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε. 


Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget
Ανάρτηση: Επεξεργασία