Χοιρινή πανσέτα γεμιστή στο φούρνο

Ρολό πάνσετας με τυρί και λαχανικά

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ζουμερή και πλούσια σε γεύση, αυτή η γεμιστή χοιρινή πανσέτα γίνεται λουκούμι, με τυρί που λιώνει και λαχταριστή γέμιση.


Υλικά

  • 1 ολόκληρο κομμάτι χοιρινή πανσέτα (περίπου 3 κιλά) 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες 
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 
  • 250 γρ. τυρί γκούντα, κομμένο σε λεπτές φέτες 


Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε την πανσέτα κατά μήκος στα δύο, χωρίς να τη χωρίσουμε τελείως, ώστε να γίνει πιο λεπτό και μεγάλο κομμάτι. 
  2. Αλατοπιπερώνουμε καλά όλη την επιφάνεια. 
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Αλείφουμε το μείγμα πάνω στην πανσέτα. 
  4. Απλώνουμε ομοιόμορφα τις λωρίδες πιπεριάς Φλωρίνης, τα μανιτάρια και τις φέτες τυριού. 
  5. Τυλίγουμε την πανσέτα σε ρολό και την τυλίγουμε σφιχτά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. 
  6. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1,5 ώρα. 
  7. Ανοίγουμε το πακετάκι από πάνω και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1,5 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. 
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες. 

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγή: Elina Kiourtsidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget