
ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Ζουμερή και πλούσια σε γεύση, αυτή η γεμιστή χοιρινή πανσέτα γίνεται λουκούμι, με τυρί που λιώνει και λαχταριστή γέμιση.
Υλικά
- 1 ολόκληρο κομμάτι χοιρινή πανσέτα (περίπου 3 κιλά)
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 250 γρ. τυρί γκούντα, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε την πανσέτα κατά μήκος στα δύο, χωρίς να τη χωρίσουμε τελείως, ώστε να γίνει πιο λεπτό και μεγάλο κομμάτι.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά όλη την επιφάνεια.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Αλείφουμε το μείγμα πάνω στην πανσέτα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τις λωρίδες πιπεριάς Φλωρίνης, τα μανιτάρια και τις φέτες τυριού.
- Τυλίγουμε την πανσέτα σε ρολό και την τυλίγουμε σφιχτά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1,5 ώρα.
- Ανοίγουμε το πακετάκι από πάνω και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1,5 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγή: Elina Kiourtsidou
