
ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Ένα εξαιρετικό πιάτο για τρυφερό λεμονάτο χοιρινό, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι ή ένα ιδιαίτερο γεύμα με φίλους και οικογένεια.
Υλικά
- 1.200 γρ. χοιρινό κρέας (από μπούτι), κομμένο σε κομμάτια για τηγανιά
- 4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 4 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- χυμός από 2 λεμόνια
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κρέας.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Αλευρώνουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές (περίπου 5 λεπτά).
- Προσθέτουμε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές μαζί με τα κρεμμύδια.
- Ανακατεύουμε καλά και τα σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να δέσει η σάλτσα.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά το βράσιμο.
- Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε το χοιρινό λεμονάτο ζεστό, συνοδεύοντάς το με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Μικρά μυστικά:
- Το κύμινο και η ρίγανη απογειώνουν τη γεύση, αλλά μπορείτε να τα προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι ή να δέσετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό.
