Χοιρινό Λεμονάτο με Πιπεριές

Χοιρινό με λεμόνι και πιπεριές σε αρωματική σάλτσα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


Ένα εξαιρετικό πιάτο για τρυφερό λεμονάτο χοιρινό, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι ή ένα ιδιαίτερο γεύμα με φίλους και οικογένεια.


Υλικά

  • 1.200 γρ. χοιρινό κρέας (από μπούτι), κομμένο σε κομμάτια για τηγανιά
  • 4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 4 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό


Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κρέας.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  3. Αλευρώνουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές (περίπου 5 λεπτά).
  4. Προσθέτουμε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές μαζί με τα κρεμμύδια. 
  5. Ανακατεύουμε καλά και τα σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να δέσει η σάλτσα. 
  7. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά το βράσιμο.
  8. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. 
  9. Ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
  10. Σερβίρουμε το χοιρινό λεμονάτο ζεστό, συνοδεύοντάς το με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

Μικρά μυστικά:

  • Το κύμινο και η ρίγανη απογειώνουν τη γεύση, αλλά μπορείτε να τα προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι ή να δέσετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό.


Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget