Χοιρινό Πρασοσέλινο αυγολέμονο

Χειμωνιάτικο χοιρινό πρασοσέλινο με βελούδινη σάλτσα αυγολέμονο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


Παραδοσιακό, χειμωνιάτικο φαγητό της μαμάς! Το κρέας λιώνει στο στόμα, ενώ η βελούδινη σάλτσα αυγολέμονο δένει υπέροχα με τα αρωματικά λαχανικά.


Υλικά:

  • 1200 γρ. χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κομμάτια 
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 3 μεγάλα καρότα, κομμένα σε ροδέλες 
  • 1500 γρ. πράσα, πλυμένα και κομμένα 
  • 1 μεγάλη σελινόριζα, πλυμένη και κομμένη 
  • 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio
  • Μαύρο πιπέρι 
  • 2 κούπες ζεστό νερό 
  • 1 κρόκο αυγού 
  • Χυμός από ½ - 1 λεμόνι (ανάλογα με την προτίμησή μας) 


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κρέας. 
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  3. Προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να θωρακιστεί. 
  4. Ρίχνουμε τα πράσα και τη σελινόριζα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. 
  5. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι και το καρύκευμα λαχανικών. 
  6. Ρίχνουμε το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 
  7. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον κρόκο αυγού με τον χυμό λεμονιού. 
  8. Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. 
  9. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να πάρει 3-4 βράσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Σερβίρουμε ζεστό, απολαμβάνοντας τη μοναδική γεύση του αρωματικού ζωμού!


Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget
Ανάρτηση: Επεξεργασία