ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Παραδοσιακό, χειμωνιάτικο φαγητό της μαμάς! Το κρέας λιώνει στο στόμα, ενώ η βελούδινη σάλτσα αυγολέμονο δένει υπέροχα με τα αρωματικά λαχανικά.
Υλικά:
- 1200 γρ. χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1500 γρ. πράσα, πλυμένα και κομμένα
- 1 μεγάλη σελινόριζα, πλυμένη και κομμένη
- 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio
- Μαύρο πιπέρι
- 2 κούπες ζεστό νερό
- 1 κρόκο αυγού
- Χυμός από ½ - 1 λεμόνι (ανάλογα με την προτίμησή μας)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κρέας.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να θωρακιστεί.
- Ρίχνουμε τα πράσα και τη σελινόριζα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι και το καρύκευμα λαχανικών.
- Ρίχνουμε το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον κρόκο αυγού με τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να πάρει 3-4 βράσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό, απολαμβάνοντας τη μοναδική γεύση του αρωματικού ζωμού!
Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi