ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Αρωματικά, τραγανά και γεμάτα γεύση πορτοκαλιού, αυτά τα κουλουράκια είναι ιδανικά για συνοδευτικό στον καφέ ή το τσάι!
Υλικά
- 500 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 300 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- ½ ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγη μαστίχα
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. σόδα
- 1.250 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- 1 αυγό για το άλειμμα
- σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαστίχα, τις βανίλιες και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το γάλα, τη μαστίχα, τη βανίλια και το μέλι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα, ζυμώνοντας απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής μας και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Δημιουργός συνταγής: Theologia Papatsou
