
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΤΑΡΑΜΑ
Μια κλασική ελληνική συνταγή για σπιτική ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά. Αέρινη υφή και πλούσια γεύση, ιδανική για μεζέδες και νηστίσιμα τραπέζια!
Υλικά
- 150 γρ. λευκός ταραμάς
- 100 ml χυμός λεμονιού
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 450 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και τον χυμό λεμονιού στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βαθύ μπολ και αρχίζουμε να χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, ρίχνοντας το λάδι πολύ αργά, σταγόνα-σταγόνα, για να μην κόψει.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ταραμοσαλάτα να αποκτήσει λείο, αφράτο και βελούδινο αποτέλεσμα, σαν πυκνή μους.
- Σερβίρουμε αμέσως ή την αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις.
- Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί ή παξιμάδια!
