Ταραμοσαλάτα με Λευκό Ταραμά – Αφράτη και Πεντανόστιμη

Λευκή ταραμοσαλάτα με βελούδινη υφή

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΤΑΡΑΜΑ


Μια κλασική ελληνική συνταγή για σπιτική ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά. Αέρινη υφή και πλούσια γεύση, ιδανική για μεζέδες και νηστίσιμα τραπέζια!


Υλικά

  • 150 γρ. λευκός ταραμάς
  • 100 ml χυμός λεμονιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 450 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και τον χυμό λεμονιού στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βαθύ μπολ και αρχίζουμε να χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, ρίχνοντας το λάδι πολύ αργά, σταγόνα-σταγόνα, για να μην κόψει.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ταραμοσαλάτα να αποκτήσει λείο, αφράτο και βελούδινο αποτέλεσμα, σαν πυκνή μους.
  4. Σερβίρουμε αμέσως ή την αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις.
  5. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί ή παξιμάδια!


Δημιουργός συνταγής: Afroditi Milou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget